کفسابی ساختمان
کفسابی یعنی برداشتن ۲ الی ۵ میلی متر از روی سنگ به منظور زدودن آلودگی و جرم و هم چنین براق کردن سنگ است. با توجه داشت که کفسابی ساب زدن انواع کفها را شامل میشود ساب زدن سرامیکی – ساب زدن کف بتنی – ساب زدن انواع سنگها (سنگ مرمر – سنگ گرانیت – سنگ گوهره – سنگ دهبید و غیره ) هر سطح که آن را با سنگ پوشش داده باشند نیازمند خدمات کفسابی و سنگسابی است سنگ بعد از مدتی جرم به خود می گیرد. و کثیف می شود که نیازمند کفسابی است.
چه موقع به کفسابی نیاز داریم:
- عدم هم تراز بودن سنگ یا کف ساختمان
- ریخته شدن مصالح ساختمانی یا تثبیت جرمی روی کف
- آسیب سطحی کف
مراحل کفسابی
اگر مراحل اصلی کفسابی را توضیح بدهیم به این صورت است که از دو مرحله زیر سازی و پرداخت تشکیل شده است .مرحله زیر سازی یا مرحله زبر کاری شامل برداشتن ناخنک، پستی و بلندی ،ناهمواری،و ایراد های سخت و عمقی سنگ است .و مرحله پرداخت شامل برداشتن خط و خش ایجاد شده و همچنین صیقل دادن سنگ می باشد ،که این کار با لقمه های نمره بالا و حتی لقمه های با درصد بسیار پائین اسیدی انجام می شود .
- مرحله اول کفسابی: از بین بردن ناهمواری های موجود در کف ساختمان می باشد که کفساب در این هنگام می بایست با لقمه سنگ های زبر 36 و یا 46 جهت از بین بردن جرم ها و مصالحی که بر روی کف موجود است شروع به کار کند و سطح کف را تا حد ممکن صاف و یکدست کند .
- مرحله دوم کفسابی: برای محو و یا کمرنگ کردن خطوط بجا مانده از ساب مرحله قبل، کفساب لقمه سنگ 60 را مورد استفاده قرار می دهد .
- مرحله سوم کفسابی: برای صیقلی کردن سنگ می بایست از لقمه سنگ های نرم تر مانند لقمه سنگ 120 برای عمل ساب زنی استفاده کرد .
- مرحله چهارم کفسابی: به برطرف کردن خط و خش های ایجاد شده که پس از اتمام عمل بتونه کاری به وجود آمده می پردازیم. به این منظور کفساب ابتدا از لقمه سنگ 220 استفاده کرده و سپس برای رفع کامل ایرادات و هموار کردن سطح سنگ به ترتیب لقمه سنگ های 320، 400 و 600 را مورد استفاده قرار می دهد .
- مرحله پنجم کفسابی: برای شفاف و درخشان شدن سنگ ها از سیناکس (لقمه سنگ ایتالیایی) استفاده می شود که در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین لقمه سنگ ها در بازار محسوب می شود .